Biographia

Säteilevä Anna Hanski on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin!
“Tein sulle kotiviinin, mansikoista vain…”

Anna Hanski syntyi muusikon tyttäreksi ja näyttelijöiden lapsenlapseksi. Tie esiintyjien maailmaan oli näin auki jo pienestä pitäen ja myöhemmin Anna onkin laulanut itsensä suomalaisten sydämiin.

Lapsena Anna harrasti pianonsoittoa musiikkiopistossa ja laulua kaikkialla minne ikinä ennättikin. Esiintymisiä pienimuotoisissa tilaisuuksissa tapahtui jo varhain, mutta varsinaiseksi debyytiksi voidaan lukea esiintymistä Karjala-talon juhlassa, jossa 14-vuotias Anna lauloi Karjalan kunnailla -kappaleen ja sai raikuvat suosionosoitukset.

Noin kaksi vuotta myöhemmin Anna tutustui Naantalissa jazz-musiikkiin. Hän pyysi päästä esiintymään muutaman kappaleen verran ja samalla tutustui muutamiin turkulaisiin huippumuusikoihin. Kitaristi-säveltäjä Ilpo Murtojärvi ja sanoittaja Jukka Alihanka kiinnostuivat mahdollisesta yhteistyöstä. Samoihin aikoihin Anna pääsi ottamaan tuntumaa alaan laulamalla muille artisteille taustoja silloisessa Ritzin pianobaarissa.

Tule poika uimaan oli Annan ensimmäinen levytys. Elettiin vuotta 1988. Kappaleesta tuli radiohitti ja pian Anna pääsikin tekemään ensimmäistä levyään. Albumi julkaistiin jo seuraavana vuonna (Anna Hanski, 1989). Maailmanhitti Lambada ja kappale Kotiviini siivittivät levyn yli sadantuhannen kappaleen myyntiin ja Anna pääsi aloittamaan päätoimisen keikkailun.

Vuonna 1990 julkaistiin Syksyiset unet -levy, jossa kokeiltiin yhteistyötä amerikkalaisen tuottajan kanssa. Anna pääsi pieneen rooliin kotimaiseen Iskelmäprinssi -elokuvaan, jossa mukana oli muutaman kappaleen verran myös Annan omaa musiikkia. Kokoelma-albumi 18 suosituinta julkaistiin melko pian, vuonna 1992. Molemmat albumit myivät kultaa ja platinaa. Seuraavat albumit kantoivat nimiä Mä uskon joulupukkiin (1992), Jos et sä soita (1992, tuplaplatinaa), Odotan sua laiturilla (1993) ja yhdessä Lee Hazelwoodin kanssa tehty albumiGypsies & Indians (1993).

1990-luvun aikana Anna sai perheenlisäystä, jatkoi keikkailua, teki muutamia mielenkiintoisia työtehtäviä televisiossa ja valmisteli kaksi albumia (Sanat pienetkin, 1995 ja Sydämessä asutaan, 1996) yhdessä Kalle Chydeniuksen ja Esa Niemisen kanssa. Vuonna 1999 Anna pääsi levyttämään huippusuosion saavuttaneen Salatut elämät -televisiosarjan tunnuskappaleen Tunteisiin. Kappaleesta tuli suuri hitti jaMinä tahdon sinut -albumi näki kohta päivänvalon.

2000-luvun alussa Anna sai jälleen perheenlisäystä ja jäi tauolle muusikon elämästä. Muutaman vuoden päästä koitti kuitenkin paluu keikkojen pariin ja yhdessä ystävänsä Kyösti Laihin kanssa Anna alkoi rakentamaan piano bar -tyyppistä ohjelmistoa. Palaute uudesta pehmeästä linjasta oli hyvää ja seitsemän vuoden levytystauon jälkeen Anna teki akustishenkisen levyn, Hyvä näin, joka julkaistiin vuonna 2006. Mukana oli paljon omia kappaleita. Anna palasi myös aktiivisemmin keikkaelämään ja kohtasi nykyisen hienon bändinsä, jonka taidokas ja avarakatseinen musisointi on omaa luokkaansa.

Pienen tauon jälkeen Anna on jälleen aktivoitunut musiikin tekemisen parissa. Uusia kappaleita on vihdoin luvassa!

Kesällä 2014 Anna mukana musiikkimatkalla iki-ihanalle 60-luvulle – Suklaasydän-kesäteatterinäytelmässä. Ensi-ilta 7.6.2014.
Suklaasydän jatkoa eripaikkakunnilla myös vuonna 2015.

Lisätietoja ja julkaisut

Julkaisut:
1989 – Anna Hanski, CD
1991 – Syksyiset unet, CD
1992 – 18 suosituinta, kokoelma-CD
1992 – Mä uskon joulupukkiin, CD
1992 – Jos et sä soita, CD
1993 – Odotan suo laiturilla, CD
1993 – Gypsies and Indians (yhdessä Lee Hazlewoodin kanssa), CD
1995 – Sanat pienetkin, CD
1996 – Mun sydämessä asutaan, CD
1999 – Minä tahdon sinut, CD
2006 – Hyvä näin, CD

Mukana kokoelma-albumeilla:
1992 – Soitetuimmat
1992 – Parhaat
1993 – Suosituimmat
1993 – Johnny Guitar
1995 – Poptorin parhaat
1997 – 20 suosikkia – Siipiä vaille enkeli
2001 – Suuret sävelet: 40 suosituinta
2003 – Suomi huiput – 20 hittiä
2007 – 40 unohtumatonta laulua

Lisäksi lukuisia vierailuja lastenlevyillä, joululevyillä ja kokoelmilla, sekä muiden artistien vieraana.

Erikoisesiintymiset:
– Suklaasydän -kesäteatterinäytelmä (Rauman kesäteatterissa kesällä 2014)
– Suklaasydämen jatkoa eripaikkakunnilla myös vuonna 2015.
– Kaikki mitä rakastin -illat
(Kaksi sukupolvea, elämänmakuiset tarinat, kaksi näkökulmaa rakkauteen, samat itkun-, naurun- ja laulun aiheet – vai onko? Tästä elämänkirjosta löytyy meistä jokainen. Draamallinen ilta, jossa vuorottelevat näyttelijä Anja Pohjolalle kirjoitetut tekstit sekä Anna ja Janus Hanskin rakastetuimmat laulut vuosien varrelta. Tunnelmallisessa illassa tarkastellaan rakkautta erilaisista näkökulmista upeiden tekstien ja hyvän musiikin parissa.Anna Hanski: Laulu ja tekstien tulkinta / Janus Hanski: Laulu/kitara ja tekstien tulkinta / Anja Pohjola: Tekstien tulkinta / Petri Krzywacki: Kitara)

Kotipaikka:
Helsinki

Promokuva

Anna Hanski - Kuulumiset