Biographia

Tangokuningatar 2016 Erika Vikman

Erika lauloi lapsena aina salaa, mutta 15-vuotiaana alkoi käydä laulutunneilla, jonka myötä aloitti keikkailun duo-yhtyeessä. Hän on opiskellut pop/jazz-laulua Pirkanmaan musiikkiopistossa useamman vuoden ajan ja ottanut myös vapaasäestystunteja pianolla sekä toiminut hääbändin solistina ja esiintynyt monissa konserteissa ja tapahtumissa. Hän on ollut mukana myös musikaaleissa, kuten Silmistä pois (Peacock teatteri), Evita (Tampereen Työväen Teatteri) ja Mörkö-ooppera (Tampere-talo).

– 2015 osallistuin tangolaulukilpailuun ja tulin toiseksi, sen myötä sain kiertää vuoden pitkin Suomen lavoja tanssiorkesterini kanssa. Huikea vuosi! Vuonna 2015 kilpailun tuomaristossa toiminut Danny huomasi poltteeni ja tiedonjanoni alaa kohtaan – sain paikan hänen tiimistään. Olen mukana hänen tämän hetkisissä sekä tulevissa produktioissaan!, hehkuttaa Erika.

Kesä 2016 toi huikean kaksintaistelun Tangokuningatarfinaalissa Nina Åkermanin kanssa. Jännitystä tihkuvassa kisasssa Erika julistettiin Tangokuningattareksi 2016.

Erika rakastaa musiikkia, sillä se on väylä tunteille ja ajatuksille.

– Haluan laulaa tangoja, joiden teksteihin pystyn samaistumaan. Parhaimpia tangoja ovat Olavi Virran aikaiset upeat vanhat tangot sekä nykypäivän modernit elektro-pop -vivahteiset tangot, kuten viime vuosina sävellys- ja sanoituskilpailun voittaneet Sansan Kaipuun Syleilyyn ja Mariskan Sua kaipaan. Myös tangoiksi sovitetut kappaleet ovat olleet oikein onnistuneita. Tanssimusiikkikenttä tarvitsee nuorta verta ja raikasta tuulahdusta houkutellakseen myös nuorempia ihmisiä tanssilavoille. Koen olevani oikea henkilö ajamaan asiaa. Muistetaan se, mikä meitä yhdistää: rakkaus lajiin! Joten pidetään yhtä ja vaalitaan sitä myös tuleville polville.

Motto: Vain sinä itse voit seistä oman aurinkosi edessä

Ajankohtaista

9.7.2016
Erika Vikman on Tangokuningatar 2016!
Tapahtumat

1.3.2016
Sinitaivas konserttikiertue 2016
Auraviihde, Rieskalähteentie 70 , 20300 Turku, [email protected] | English introduction | Svensk introduktion

Lisätietoja ja julkaisut

Kotipaikka: Tampere
Syntymäpaikka: Tampere

Koulutus: Lukio
Musiikillinen koulutus: Pirkanmaan musiikkiopisto pop/jazz -laulu (2009-2015)

Kilpailut/saavutukset/kiertueet/erikoisesiintymiset:

mukana eri teatteri- ja musikaaliproduktiossa (mm. Evita/Tampereen työväen teatteri, Silmistä pois / Peacock-teatteri, Mörkö-ooppera/Tampere-talo). Taustalaulajana Dannyn keikoilla sekä mukana Dannyn, Frederikin ja Tapani Kansa Finnhittien kuninkaat -kiertueella

2008 – Tangojuniori
2009 – Erika näytteli YLE2:n Parasta aikaa -draamasarjassa
2015 – Tangokuningatar Finaalin suoerfinalaisti
2016 – Tangokuningatar
2016 – Sinitaivas-konserttikiertue
2016 – Kuninkaallinen joulukonserttikiertue

Levytykset:
2015 – Etkö uskalla mua rakastaa, CDS

Kuva: Inga Haaristo 2016
Kuva: Viacheslav Vinokurov 2016
Kuva: Viacheslav Vinokurov 2016
Kuva: Inga Haaristo 2016
Kuva: Inga Haaristo 2016
Kuva: Petri Kokko
Kuva: Petri Kokko

Erika Vikman - Kuulumiset