Biographia

Klovni Dodo tarjoaa sanatonta teatteria, jossa visuaalisuus ja taikuus valloittaa yleisön ja luo ikimuistoisen hetken lämpimän komiikan ja mimiikan keinoin.

SOOLOSHOW

Klovni Dodon esitys on sanatonta ja visuaalista klovniteatteria. Dodo luo ympärilleen lumoavan maailmansa, jossa tapahtuu yllättäviä asioita. Esityksen keskeisiä elementtejä ovat lämmin komiikka ja värikäs miiminen ilmaisu. Dodo yhdistelee veikeällä tavalla slapstick-komiikkaa, taikuutta ja sirkustaidetta. Tiivis vuorovaikutus yleisön kanssa on olennainen osa esitystä. Myös katsoja saattaa päästä mukaan näyttämön tapahtumiin.

Esityksen kesto on tilanteen mukaan 15-45 minuuttia. Se sopii tilaisuuksiin, joissa kaivataan hauskoja elämyksiä, vauhdikasta menoa sekä tunnelmallista yhdessäoloa. Dodon absurdi huumori puree niin lapsiin kuin leikkimielisiin aikuisiinkin. Suositellaan 4-100 -vuotiaille.

Dodo voi esiintyä sisällä tai ulkona.

Klovni DODO & Lastenmusiikkiorkesteri LOISKIS

Viihdyttävä yhdistelmä Loiskis-orkesterin värikästä musiikkia ja Dodon hauskoja tempauksia. Ohjelmassa on tunnelmasta toiseen liikkuvaa, yllätyksellistä klovniteatteria sekä leikkimielisiä lauluja sirkuksen ja taikuuden maailmasta sekä mainiota musiikkia muista maista. Konsertissa kuullaan myös uusia lauluja, joita muusikkomme ovat säveltäneet ja sanoittaneet tätä ohjelmaa varten.

Kesto noin 50 minuuttia.

Klovni Dodo on esiintynyt lukuisissa kouluissa, yritys- ja kesätapahtumissa, päiväkodeissa, messuilla ja teattereissa. Suomen lisäksi Klovni Dodo on esiintynyt mm. Japanissa, Sveitsissä, Espanjassa, Venäjällä ja Liettuassa.

 


 

Klowni Dodona toimii Jari Siljamäki.

Loiskiksen “sirkusorkesterissa” soittaa ja laulaa kolme ammattimuusikkoa:
– Tomi Nurmi (viulu, mandoliini, cajon, laulu)
– Pekka Nättinen (kitara, klarinetti, trumpetti, tinapilli, laulu)
– Pekka Törmänen (kontrabasso, haitari, laulu)

Lisätietoja ja julkaisut

Kilpailut/saavutukset/kiertueet:

1999 – TV-Jyväskylä, 12-osainen klovni Dodo-show
2001- Enishian-teatteri, Osaka, Japani:
“Dodo valloitti yleisönsä taidokkaasti käyttäen katsojia avustajina esityksessään. Miten sen Dodon toinen käsi oikein liikkuikaan? kaikki ihmettelevät sitä vielä tänäkin päivänä.”
– Emiko Fukunaga, Chairman of the Kobunden Shijonawate-city, Children´s Culture Association
2004 – TV2, Katso Pois
2005 – TV2, Perjantai-illan unelma

– MTV3, Hilarius Hiiressä taikuri Pomppadillon roolissa (Kunnon Loma)
– MTV3, Hyvien Tekojen Joulukalenteri (useita rooleja)
Lehdistön kommentteja mm.

“Tämä sydämellinen klovni on aarre Keski-Suomelle, ja kun kaksi aarretta kohtaa, yhteissumma kasvaa korkoa.”
Keskisuomalainen

“”Väärin päin!” huutavat lapset, kun Klovni Dodo pyörittelee kitaraa käsissäänympäri ja ämpäri, eikä löydä oikeaa asentoa. Sitten otelauta löytyy ja ilmoille leimahtaa vauhdikas musiikki. Klovni Dodo luottaa lempeään tilannekomiikkaan ja vuorovaikutukseen, joka riemastuttaa lapsia aina.”
Kaleva

“Klovni Dodo (Jari Siljamäki) on kaikkea mitä voi toivoa. Hän on ristiriidaton, valoisa, viihdyttävä, kiltti – listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, eikä hän silti ole tylsä. Ensi sekunneista yleisö ulvoo, nauraa ja elää kympillä juonessa mukana.”
– Kaleva 23.2.2008

“Esitys oli sanaton, silti se oli ymmärrettävä sekä aikuisille että erityisesti lapsille, jotka nauttivat täydestä sydämestään.”
– Mytistsi-viikkolehti (Moskova) syyskuu 2006

“Taikuuden jälkeen vuoron saikin Klovni Dodon ja Loiskiksen yhteissetti, jonka aikana kuultiin päivän suurimmat ja innokkaimmat suosionosoitukset. Visuaalinen klovniteatteri yhdessä musiikin kanssa oli riittävän yksinkertaista lapsille, mutta kuitenkin sympaattisen puoleensavetävää ja huumorilla höystettyä saaden myös aikuiset lämpenemään.”
– Keskisuomalainen 16.7.2007

“Täysveristä klovneriaa. Tämä on harvinaista herkkua!”
– Helsingin Sanomat 27.4.2003

Klovni Dodo