Biographia

Iskelmäartisti 2009 -kisan voittaja
– ”Musiikki antaa erilaisia tunteita. Se on mukana niin elämän myötä- kuin vastoinkäymisissä. Monesti se antaa myös lohtua”, kuvaa Pasi musiikin merkitystä.

Pasi kertoo iskelmäkasvatuksensa alkaneen jo lapsena. Kotona kuunneltiin iskelmiä ja 6-vuotiaana aloitettu harmonikansoittoharrastus teki iskelmämusiikin viimeistään tutuksi.

Laulaja Pasi Vainionperän pitkäaikainen unelma toteutui, kun hänen esikoisalbuminsa Rakkaudessa suuria julkaistiin 26. toukokuuta 2010. Albumi sisältää yksitoista tarinaa rakkaudesta: niin intohimosta, syvästä välittämisestä, kiintymyksestä kuin ystävyydestäkin. Joissakin saduista on onnellinen loppu, toisissa taas onnettomampi. Albumin laulut osuvat lähelle artistin omaa elämää. Ei ihme, että sitä tehdessä tunteet olivat pinnassa: studiossa sekä itkettiin että naurettiin. Rakkaudessa suuria -kappale oli vuonna 2010 Music Controlin listan mukaan radioiden 21. soitetuin kappale.

– ”Musiikki antaa erilaisia tunteita. Se on mukana niin elämän myötä- kuin vastoinkäymisissä. Monesti se antaa myös lohtua”, kuvaa Pasi musiikin merkitystä.

Pasi Vainionperä voitti heinäkuussa 2009 Iskelmäartisti-kisan Himoksen Iskelmäfestivaalilla ja sai palkinnoksi levytyssopimuksen.

– ”Iskelmäartisti-kisa tuo äärimmäisen hyviä muistoja mieleen, 2009 kevät ja kesä oli mielenkiintoista ja jännittävää aikaa; Treenattiin paljon ja tehtiin henkistä valmistautumista. Tässä on pikku hiljaa päässyt toteuttamaan haavetta laulajan ammatista, tekemään keikkoja, levyä, tapaamaan ihmisiä…on tapahtunut paljon, mutta lähdetty rauhassa toteuttamaan unelmaa”, Pasi jatkaa.

Toukokuussa 2010 Pasi voitti paikallisradioiden Kuukauden Levy –äänestyksen esikoisalbumillaan Rakkaudessa suuria.

– ”Albumin nimeä kantava Rakkaudessa suuria on yksi hienoimmista 2000-luvulla tähän asti tehdyistä iskelmäkappaleista Suomessa. Levyllä on myös muita hyviä lauluja”, kommentoi albumia Radio Sunin Jyrki Hakanen.

Pasi Vainionperä keikkailee oman orkesterinsa kanssa ja keikkaohjelmisto sisältää pop/rock/nykyiskelmää, joka istuu niin tanssilavoille kuin kunnon bilekeikoillekin.

Lisätietoja ja julkaisut

rakkaudessasuuria CD

Lisätietoa: Pasi toimii myös musiikki-isäntänä, juontajana sekä tekee duo-keikkoja sekä kokoonpanossa Pasi Vainionperä Party Rockers ->www.auraviihdefi-fi.paas-d.smehost.net/pvpr

Levytykset:
2010 – Sielussani hiljaisuus, Joulusingle Mikko Siltalan kanssa
2010 – Aina jotain uutta, CDS
2010 – Hetki kaunis, CDS
2010 – Rakkaudessa suuria CD
2010 – Ole totta, CDS
2009 – Rakkaudessa suuria, esikoissingle
2013 – Kaaduin ja nousin, CDS (ilm. 16.10.)

Kotipaikka: Akaa
Syntymäpaikka: Tampere

Kiertueet/kilpailut/Saavutukset:
2013 – Pasi Vainionperä mukana Radio Kajauksen Vuoden parhaat 2013, Vuoden miesartisti -sarjassa
2011 – Pasi Vainionperä mukana Iskelmän Vuosiäänestyksessä Vuoden tulokas -sarjassa
2010 – Rakkaudessa suuria -kappale oli kaupallisten radioiden vuoden 21. soitetuin kappale Music Controlin viikoittaisten Top 40 -radiolistojen mukaan
2010 – Rakkaudessa suuria -albumi valittiin paikallisradioiden Kuukauden Levyksi (toukokuu)
2010 – Pasi Vainionperä mukana Iskelmän Vuosiäänestyksessä Vuoden iskelmä -sarjassa kappaleella Rakkaudessa suuria
2009 – Iskelmäartisti-kisan voitto (Himoksen Iskelmäfestivaalilla)
2006-2008 Tangomarkkinat Semifinaali

Pasi Vainionperä:
Facebook
Twitter
Myspace
Yle Areena

Kuva: Tom Lahti 2013
Kuva: Tom Lahti 2013