Biographia

Rokki-Kokki yhtyeen anti on vauhdikasta ja mukaansa tempaavaa musiikkia, lapsille ja lapsenmielisille. Bändi perustettiin syksyllä 1991.

Rokki-Kokki leikittää, laulattaa ja tuo hyvän mielen tarttuvalla ja iloisella musiikillaan niin päiväkodeissa, kouluissa, laivoilla, pikkujouluissa kuin erilaisissa lastentapahtumissa ympäri Suomea.

Rokki-Kokki on koonnut ohjelmiston niin omista kuin vanhoista tutuista laululeikeistä, lauluista ja rokeista. Leikittämisestä ja lapsien kanssa toimimisesta pojilla onkin kokemusta, sillä osa yhtyeen jäsenistä on työssä päiväkodissa.

Raisiolais-lietolainen Rokki-Kokki on esiintynyt mm. Lasten Olympialaisissa vuonna 1992. Pojat nähtiin myös Turkuhallin Elysèe Arenalla Itsenäisyyspäivän aaton televisioiduissa Suurtansseissa vuonna 1998. Bändin käsialaa on muun muassa vuoden 2009 taitoluistelun EM-kisojen virallinen kisarokki: Luistinrokki. Keikkoja pojille kertyy vuodessa lähes 100.

Rokki-Kokki-yhtyeelle on myönnetty Raision Kulttuuripalkinto vuonna 2010. Palkinnon perusteluissa vapaa-aikalautakunta kiitti yhtyettä monivuotisesta, tasokkaasta työstä lastenkulttuurin puolesta. Yhtyeellä on lyömätön kyky saada lapset mukaan liikkumaan ja laulamaan keikoillansa. Raision kulttuuripalkintoa on jaettu vuosittain vuodesta 2002 lähtien. Palkinto on myönnetty yksityiselle henkilölle, yhteisölle, ryhmälle tai yritykselle, joka on joko uransa aikana tai kuluneen vuoden aikana tehnyt merkittävää kulttuurityötä joko alueellisesti, paikallisesti tai valtakunnallisesti.

Rokki-Kokki täytti vuonna 2011 kokonaiset 20-vuotta. Onnea!

Ryhmä tuo kepeyttä kesän juhliin, menoa messuille, piristystä pikkujouluihin! Rautaisella kokemuksella pikkuväen – ja miksei isompienkin – leikittämistä ja liikuttamista svengaavan lastenmusiikin kyydissä.
…Ja onhan bändillä oma juomakin: Rokki-Kokki kola!

Levytyksistä
Syksyllä 1997 ilmestyi ensimmäinen levy “Rokki-Kokki”, tuottajana FLD Records. Sitä seurasi vuonna 2000 julkaistu “Rokki-Kokki svengaa”.Rokki-Kokin kolmas pitkäsoittolevy “Apinaorkesteri” ilmestyi marraskuussa 2009. Linja on samaa kuin aikaisemmin – soundi hieman muuttunut”, kuvailee Markku Korpelainen.
Helmikuussa 2012 julkaistaan Rokki-Kokki lastenmusabändin neljäs pitkäsoitto “Keltainen kumiankka”, jonka tuottajana on VL-Musiikki.

Lisätietoja ja julkaisut

Kotipaikka:
Raisio/Lieto

Jäsenet:
Rokki-Kokki jyrää neljän kokin voimin!
MIKA KAUNISTO – rummut, laulu
Mika-Kokki pitää huolen siitä, että keikalla on riittävästi rytmiä. Hän on nimittäin bändin rumpali. Mika on ihan oikea lastentarhanopettaja.
MARKKU KORPELAINEN – laulu, basso
Make-Kokki on Rokki-Kokin veikeä solisti, joka myös keikalla bassoa kolisti. Make tykkää erityisesti moottoripyöräilystä ja piirtämisestä.
ARTO LINDHOLM – koskettimet, haitari, huuliharppu, laulu
Arto-Kokki soittaa koskettimia, haitaria ja välillä huuliharppuakin. Hän opettaa lukiolaisia ja pitää ihan hirmuisesti urheilusta.
MAURI KUORILEHTO – kitara, laulu
Maurizio-Kokki soittaa raisuja kitarasooloja vaikka silmät kiinni ja suu auki – tai päinvastoin.

Julkaisut/saavutukset

1997 – Rokki-Kokki, CD
2000 – Rokki-Kokki svengaa CD
2009 – Apinaorkesteri
2012 – Keltainen kumiankka

Saavutukset:
2010 – Raision Kulttuuripalkinto

Rokki-Kokki bändillä on myös fani-tuotteita – T-paitoja, lippiksiä, college-asuja ym. ym. Tiedustelut: Sipratex Oy, p. 0400 834 540.

Promokuva, 2010