Biographia

Unelmavävyt – tanssikansan suosikki!

Unelmavävyt on soittanut suoraan tanssi- ja iskelmäkansan sydämiin jo vuodesta 2003 lähtien. Matkan varrelle mahtuu myös pari albumia ja monia TV-esiintymisiä. Bändi ei jätä ketään kylmäksi: monipuolinen ohjelmisto, soittamisen ammattitaito ja riemu näkyy. Pilke silmäkulmassa valloitetaan kuulijoiden sydämet!

Unelmavävyt julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa kesäkuussa 2005 nimeltään Kotini maailma. Nimikkokappale julkaistiin myös singlenä ja hitti oli todella pitkäaikainen listamenestys. Menestystä saatiin mm. Iskelmäradion ja Radio Suomen -listoilla, Tätä Suomi tanssii -paalupaikasta puhumattakaan.

Vävyt piipahtivat jälleen studiossa vuonna 2008 ja tuloksena oli kaksi sinkkujulkaisua Oletko vielä mun ja Niin kaunis on hän. Kesäbiisi Kanssas kävelen rantaa soi kolmantena ennakkosinglenä. Kappale oli Unelmavävyjen ’poikaversio’ Grammy-ehdokas Paulina Rubion tutuksi tekemästä parin vuoden takaisesta Ni Una Sola Palabra -maailmanhitistä.

Pitkäsoitto Lauluja tytöistä ja pojista julkaistiin mukavasti juuri ennen äitienpäivää keväällä 2009. Levyn avausraita Fiftiesnaiset piti SUN Radion suosikit -listalla ykköspaikkaa kymmenen viikkoa tehden kanavan historiaa! Kesällä 2010 Unelmavävyt valittiin myös Kesän paras tanssittaja -äänestyksessä kakkoseksi (radiokilpailu). Katso Joonaksen haastatteluYouTubesta (touko/09).

Keväällä 2011 vävypojat viettävät jälleen aikaa studiolla. Huhtikuun alkuun julkaistiin single Kartta kutsuu kulkemaan, joka edustaa uudenajan crossover-popiskelmää. Kartta kutsuu kulkemaan soi mm. Radio Suomen Soitetuimmat (huhti/11). Kolmas pitkäsoitto nimeltään Sydän julkaistiin kesäkuussa 2011. Se valittin paikallisradioiden Kuukauden levy -äänestyksssä hienosti kolmanneksi.
Albumilta julkaistiin myös kappale Jonakin päivänä, joka on Joonaksen ja vierailevan solistin Mikko Mäkeläisen vaihdikas duetto.

Historiaa: 
Unelmavävyt valittiin keväällä 2004 Tanssiorkesterien Suomen Mestariksi. Martti Metsäkedon johtama tuomaristo kiitteli yhtyeen monipuolisuutta, nuorta raikkautta, hyvää yleisökontaktia sekä vahvaa lauluosaamista. Kullervo Linna -säätiö jakoi kilpailussa oman Meininki-palkintonsa, joka myös meni Unelmavävyille. Voitto toi Unelmavävyille runsaasti TV-aikaa, sillä yhtye sai pestin kesän 2004 Kesäillan Valssi -ohjelman housebändiksi – yhteensä yhdeksässä YLE TV2:n tanssiohjelmassa.
Yhtye on vuosien varrella kokenut monien bändien tapaan kokoonpanomuutoksia. Sympaattinen Joonas Nyman astui solistin pestiin vuonna 2006. Uusi muutos yhtyeen kokoonpanoon tapahtuu 2013 alussa, kun solistinpestiin astui Tuomas Myllylä.

Kuuntele:
Kartta kutsuu kulkemaan Spotify

Kokoonpano:
Tuomas Myllylä (laulu, kitara)
Tomi Rinne (kitara, laulu)
Pekka Tervahartiala (haitari, koskettimet, laulu)
Vesa Saloranta (basso ja laulu)
Karri Kerkelä (rummut)

Lisätietoja ja julkaisut

Historiaa:
• Ex-solistin, Joonaksen haastattelu 2011 Ylen Satumaassa
• Joonaksen haastattelu 2011 Yle Radio Suomi, Yöradio

Saavutukset/kilpailut/kiertueet:
2004 – Tanssiorkestereiden Suomen Mestari (SMORK)
2004 – Meininki-palkinto (Kullervo Linna -säätiö)
2010 – Kesän paras tanssittaja -äänestys, 2. sija (Lomaradio)
2011 – Sydän-albumi: Paikallisradioiden Kuukauden levy -äänestyksen 3. sija

Levytykset:
2004 – Kotini maailma, CDS
2005 – Janina, CDS
2005 – Kotini Maailma, CD
2005 – Hiljaa hyvä tulla saa, CDS
2005 – Suomihitit vol. 1, kokoelma-CD
2005 – Suomihitit vol. 2, kokoelma-CD
2005 – Hittiparaati 10, kokoelma-CD
2005 – Karavaanarihitit 1, kokoelma-CD
2008 – Oletko vielä mun, promoCDS
2008 – Niin kaunis on hän, promoCDS
2009 – Kanssan kävelen rantaa, digipromoCDS
2009 – Lauluja tytöistä ja pojista, cd
2009 – Ikävä seuraa mua, digipromoCDS
2011 – Kartta kutsuu kulkemaan, CDS
2011 – Jonakin päivänä, feat. Mikko Mäkeläinen, CDS
2011 – Sydän, CD, julk. 1.6.2011

Levy-yhtiö:
Sony Music

Unelmavävyt - Kuulumiset

Tulevat keikat

Pvm Paikka Kaupunki